Absolvent bakalárskeho študijného programu Priemyselné inžinierstvo disponuje prierezovými vedomosťami z kľúčových oblastí strojárstva, vedomosťami o technických materiáloch, technológiách ich výroby a spracovania, vzájomnom mechanickom pôsobení strojných častí a ich účinkoch na mechanické prvky a sústavy, vedomosťami o navrhovaní, technickej diagnostike, vedomosťami o výrobe, stavbe a prevádzke výrobných strojov, systémov a zariadení, o informačných a riadiacich systémoch a vedomosťami z oblasti riadenia sociálno-technických systémov.
Z hľadiska zamerania študijného programu získava absolvent bakalárskeho štúdia široké vedomosti a porozumenie potrebné pre efektívne riadenie výrobných jednotiek a ich procesov, hlavne v oblastiach podnikového manažmentu, výrobných a informačných technológií, podnikovej logistiky, kvality produkcie, organizácie pomocných a obslužných prevádzok a ich ekonomických závislostí, so zameraním na aplikačné využitie v oblasti organizácie a riadenia procesov na úrovni základných výrobných jednotiek (dielne, výrobné prevádzky), vrátane poznania praktických súvislostí a vzťahov medzi jednotlivými technicko-organizačnými a rozvojovými oblasťami podniku.
V priebehu štúdia získava zručnosti v oblasti využívania programových aplikácií a je pripravený využívať základné metódy priemyselného inžinierstva v praxi. Absolvent dokáže riešiť praktické úlohy v oblasti priemyselného inžinierstva, organizácie a riadenia podnikových procesov a systémov, s kritickým posúdením ich vhodnosti a primeranosti. Dokáže riešiť odborné úlohy a koordinovať čiastkové činnosti a niesť zodpovednosť za výsledky tímu.
Spektrum a hĺbka znalostí a zručností, získané štúdiom v bakalárskom študijnom programe Priemyselné inžinierstvo vytvárajú predpoklady pre plynulý prechod absolventov do druhého stupňa – inžinierskeho štúdia, ale umožňujú aj priame uplatnenie absolventov v praxi.
Podrobné informácie o študijnom programe:
https://www.fstroj.uniza.sk/index.php?option=com_sppagebuilder&view=page&id=252
Učebné plány študijného programu: